Vaticaan stuurt vragenlijst rond aangaande de Synode

poll-home-page

1 november 2013, Vaticaanstad.

Het Vaticaan organiseert een poll, en stuurt de vragenlijst door naar alle bisdommen en parochies over heel de wereld. Men wil weten hoe men in de parochies denkt over gevoelige onderwerpen zoals homohuwelijk, geboortecontrole (abortus dus) en echtscheiding. Men zoekt een input voor de Synode over de familie, die paus Franciscus volgend jaar heeft gepland.

Er zijn ondermeer vragen over hoe het homohuwelijk erkend is in het land, en hoe priesters staan tegenover homokoppels, inclusief hoe kerken kunnen reageren wanneer homo’s religieuze educatie of Heilige Communie voor hun” kinderen” wensen. De poll vraagt ook hoe Gods barmhartigheid verkondigd wordt aan gescheiden en hertrouwde koppels. Ook additionele info wordt gevraagd omtrent de pastorale zorg voor mannen en vrouwen die samenleven zonder huwelijk. Ook contraceptie komt aan bod.

Sedert wanneer moet het Vaticaan de input zoeken van de kudde omtrent deze kwesties? Het is duidelijk dat men veranderingen wil doorvoeren. Een goede herder (dus een goede paus) hoeft geen poll te houden, maar zal de waarheid omtrent die kwesties verkondigen die onveranderd is gebleven sinds weleer, want Gods visie over goed en kwaad veranderd nooit! Gods Barmhartigheid voor hertrouwde koppels? De Heer heeft vaak streng tegen de echtscheiding gepredikt, en gezegd waarom dat onaanvaardbaar is. NOOIT mag men hertrouwen, want het huwelijk is onverbreekbaar. Zo kan ik nog lang doorgaan…

 

bron: http://www.theguardian.com/world/2013/nov/01/vatican-worldwide-survey-catholic-church-family-matters