Mis op Lampedusa

8 juli: de paus doet een mis op het vluchtelingen-eiland Lampedusa en gebruikt tijdens de mis een beker gemaakt uit wrakhout. Was dat waardig om het Bloed van Christus te bevatten? Hij sprak ook lovende woorden over de Moslimmigranten die de Rammadan beginnen. Lees ook het artikel uit Vaticaninsider hieronder.

8645218

Italiaanse Lefebvrianen noemen het liberalisme van de paus grof en onbeschaafd.

(Vatican Insider – La Stampa 20 juli 2013)

De Italiaanse tak van de Sociëteit van Sint Pius X (SSPX) hebben Paus Franciscus’ bezoek aan Lampedusa veroordeeld.

Vanaf de 19de eeuw hebben de Pausen, waarvan velen heiligen waren, vloten bewapend om de gewapende Moslims te stoppen Italië binnen te dringen, in een poging om het Katholiek geloof te bewaren in plaatsen waar het nog niet werd uitgeroeid door Moslimindringers.

Met zijn bezoek aan Lampedusa, zocht hij om dingen te vereenvoudigen: “er zijn enkele arme stakkers die naar een land willen komen die bewoond wordt door rijke en zelfzuchtige mensen die hen op zee laten sterven en die schuldigen zijn wij”. Deze stelling die refereert naar Paus Franciscus’ bezoek naar Lampedusa, verschijnt op de website van de Italiaanse tak van de Katholieke traditionalistische Sociëteit van Pius X.

“Alhoewel dit bericht wat waarheid in zich mag hebben, kan het niet zo’n ingewikkeld probleem oplossen. Alhoewel niemand dringende medische zorg mag ontzegd worden, mag het complot van de Vrijmetselaars om een multiculturele samenleving te creëren, niet onderschat worden. In het bijzonder door de paus, die verantwoordelijk is voor het beschermen van het geloof.”

De Italiaanse Lefebvrianen gingen door met te zeggen dat Paus Franciscus’ woorden en gebaren een grof en onbeschaafd liberalisme weergaven, die het toppunt bereikten in zijn Misviering op de boot, met allerlei heilige voorwerpen gemaakt uit wrakhout. Deze gebaren, zeiden de Lefebvrianen, waren een poging om snel aan populariteit te winnen binnen zekere afdelingen van het publiek en bovenal de media.

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/the-vatican/detail/articolo/lefebvriani-lefebvrians-lefebvrianos-26491/