Vervulde profetieën

Grootloges verwelkomen en steunen paus Franciscus

Italiaanse vrijmetselarij steunt officieel paus Franciscus

goi

De Dag na de verkiezing van Paus Franciscus I, gaf la Grande Oriente d’Italia (GOI), die de Vrijmetselarij in dat land vertegenwoordigt, een formele verklaring waarin ze hem prijzen voor de egalitaire maatregelen die hij nam op de dag van zijn verkiezing. Het document maakte ook publiek dat de Vrijmetselaars verwachten dat de nieuwe Paus de kerk zal leiden op het democratische pad, welke de Vrijmetselarij verlangt.

Deze houding werd weergegeven op de officiële GOI website. Een fotokopie van die webpagina kunt u lager vinden.

Hier de vertaling van de verklaring.

Verklaring

Rome, 14 maart
2013.

Grootmeester Raffi: “Met paus Franciscus, zal niets meer zijn zoals het vroeger was. Het is een duidelijke keuze van broederschap voor een Kerk van dialoog, die niet gecontamineerd is met de logica en de verleidingen van tijdelijke macht”

“Een man van de armen, ver weg van de Curie. Broederlijkheid en het varlangen tot dialoog waren zijn eerste concrete woorden. Misschien zal niets in de Kerk nog zijn zoals het voordien was. Onze hoop is dat het pontificaat van Franciscus, de paus die komt van ‘het einde van de wereld’ de terugkeer kan tekenen tot het Kerk-Woord in plaats van het Kerk-Instituut, waarbij een open dialoog wordt gepromoot met de gelijktijdige wereld, met gelovigen en niet-gelovigen, en waarbij de lente van Vaticanum II wordt gevolgd.”

Dit was het commentaar van Gustavo Raffi, Grootmeester van la Granda Oriente d’Italia, aan het begin van het pontificaat van Franciscus.

“De Jezuiet die dichtbij de minsten van de geschiedenis is” vertelt Raffi verder, “heeft de grote opportuniteit om de wereld het gezicht van een Kerk te tonen die een nieuwe mensheid moet heraankondingen, niet het gewicht van een instituut dat zichzelf afsluit in verdediging voor zijn eigen privileges. Bergoglio kent het echte leven en zal de les van één van zijn favoriete theologen, Romano Guardini, herinneren, voor wie de waarheid van de liefde niet kan gestopt
worden.

“Het eenvoudige kruis dat hij droeg op zijn witte kazuifel” concludeert de Grootmeester van Palazzo Giustiniani, “laat ons hopen dat een Kerk van de mensen zijn capaciteit zal herontdekken om dialoog te houden met alle mensen van goede wil en met de Vrijmetselarij, die zoals de ervaring van Latijns-Amerika ons leert, voor het goed en de vooruitgang van de mensheid werkt, zoals getoond door Boliar, Allende en José Marti, om enkelen te noemen. Dit is de ‘witte rook’ die we verwachten van de Kerk in onze tijd.”

freemasons

bronnen: http://traditioninaction.org/ProgressivistDoc/A_162_Berg-GOI.html

Grootloge van Argentinië verwelkomt de verkiezing van paus Franciscus

Zaterdag 16 maart 2013. Buenos Aires, Argentinië.

De grootloge van Argentinië verwelkomde officieel de verkiezing van kardinaal Jorge Bergoglio als de paus van de Katholieke Kerk en hoofd van het Vaticaan. De Argentijnse Grootmeester Angel Jorge Clavero zegt dat deze aanduiding erkenning bracht aan de Argentijnse natie.

In de voorbije week verwelkomden diverse Grootloges in Latijns Amerika, Europa en Asie (Libanon) de verkiezing van de nieuwe katholieke paus. (!!!)

Opdat de profetie in vervulling zou gaan:

“De kroning van de Valse Profeet zal door vrijmetselaarsgroeperingen, die de laatste fase van de vervolging van al Mijn kinderen plannen, in alle windstreken gevierd worden.” (God de Vader op 12 maart 2013, één dag voor de aanstelling van Bergoglio als paus)

1 antwoord »

1. Dus Franciscus I kan worden beschouwd als een pion van de Internation. Vrijmetselarij, meen ik …