Dialoogforum

21 antwoorden »

  • Dit is inderdaad nieuw. Zoals ik al zei: hier kan men voor onbeperkte duur met elkaar discussiëren. (bij artikels worden reacties na 5 dagen afgesloten).
   Mvg.

 1. Het was op vraag van een lezer. Dit is niet om negatief te discussiëren, maar voor mensen die met vragen zitten en behoefte hebben aan een forum, zodat er niet constant off topic reacties op artikels verschijnen (wat voor een lezer soms vervelend kan zijn). Indien niemand erop in gaat dan verwijderen we het weer.

 2. ? maar, als hier nu eens drie verschillende artikelen hetzij onderwerpen geplaats worden ?… HOE houdt je de reacties uit elkaar, want je kan bij dit systeem, maar EEN keer reageren op ’n bericht hetzij reactie …!?

  • Dit zal dan inderdaad moeilijk worden, maar zoals in de reacties op de artikels gebeurt, is er meestal maar één draad…

  • “… Hij [Paulus] hield daarom in de synagoge samensprekingen (dialegomai = dialoog, discussie) met de Joden en met hen, die God vereerden, en op de markt dagelijks met hen, die hij er aantrof …” {Handelingen_17:17}

  • ja !!… vrouwen van 60+ mochten overal aan deelnemen — de leeftijd van 60+ gaf hen toegang tot ALLE ambten …
   |
   NB : dat ging daar toen goed, juist omdat de hoog opgeleiden, zich NIET dominant mochten opstellen …

 3. @Hero de Jong { Profeet },
  Van Geloofsforum naar Gespreksforum naar Dialoogforum. Mooi. Wat is een nu een mooi onderwerp voor dit forum om mee te beginnen en waar je een mooie dialoog kunt hebben?

  U heeft het over Vrouwen 60+ Ik zit er nog net onder, maar als God het wil word ik dit jaar 60+. Dus ik val nog even buiten de boot. Nu zit ik te twijfelen of ik wel door mag gaan.

  Daarom ga ik even op uw onderwerp door:
  ‘Vrouwen gaf hen toegang tot alle ambten?’ Hoe bedoelt u dat? Mochten ze met alle meer hoogopgeleiden met een ambt spreken of mochten ze een ambt bekleden, zoals diaken of zelfs priester? Dat laatste dacht ik zeker niet. Maar diaken? Ik hoor daar wel eens verschillende geluiden over.

 4. @witte veder …
  aan die “geluiden” heb je niks — want slechts de bijbel geeft ons helderheid -(als volgt >

  de pensioen`gerechtigde leeftijd, was vroeger altijd 60 jaar -(voor iedereen)- een vrouw mocht dan het zgn *kleed der weduwen* aantrekken -(ook als haar man nog leefde)- immers, zij was dan niet langer slavin, maar : erfgenaam …

  dat van Paulus, een VROUW (= gehuwd per definitie), niet het_woord mocht voeren in de samenkomst -(wel : profeteren)- niet als leeraar mocht optreden, en ook niet mocht besturen, dat was simpelweg om de_huwelijken te beschermen -( immers, kijk naar vandaag : 40 % van de leiding gevenden in onze maatschappij, is vrouw — en ook niet toevallig … 40 % van de huwelijken PLOFT_!!!

  • Maar niet elk huwelijk ploft bij een huwelijk waarvan de vrouw ergens de leiding heeft in een of ander bedrijf. De vrouw heeft vaak de leiding in huis, de man zorgt voor zijn gezin door te werken. Soms draaien ze het om en soms hebben ze deeltijdbanen. Soms werkt de man én de vrouw. Het kan heus goed gaan, maar niet altijd. 40 % zegt u dat vrouwen leiding hebben in de maatschappij? En nog willen ze hoger reiken naar de top?

   Tussen twee haakjes: Iemand wil God dienen in het klooster in en wil de nederigheid betrachten. Heel vroeger werden katholieke gelovigen blij als iemand het klooster inging. Later kon je er niet mee aankomen en vonden zelfs gelovigen binnen de Kerk dat je eerste een baan moest zoeken. Het was te hoog gegrepen naar een niet-betaalde job in het klooster?

   Maar is er nog wel respect voor ouderen? En voor 60+ érs?

  • Het huwelijk wordt in onze tijd ook niet echt beschermd, vind ik. Integendeel. Er komen al meer relatie- vormen bij.

 5. Maar is er nog wel respect voor ouderen? En voor 60+ érs?

  Het huwelijk wordt in onze tijd ook niet echt beschermd, vind ik. Integendeel. Er komen al meer relatie- vormen bij
  #
  NB > op last van de UN, heeft onze overheid, elke basis voor respekt vernietigd — kortom, wie straks oud & ziek wordt, en zonder geld zit, krijgt nog`maar EEN laatste optie : “euthanasie” …!?

 6. Maar is er nog wel respect voor ouderen? En voor 60+ érs?
  #
  Het huwelijk wordt in onze tijd ook niet echt beschermd, vind ik. Integendeel. Er komen al meer relatie- vormen bij

  NB > op last van de UN, heeft onze overheid, elke basis voor respekt vernietigd — kortom, wie straks oud & ziek wordt, en zonder geld zit, krijgt nog`maar EEN laatste optie : “euthanasie” …!?

  • Geen leuk vooruitzicht. Ik ben mijn leven niet zeker. Daarom ben ik best fel (anderen zeggen extreem) in mijn betoog als ik het over dingen heb. Dan zeggen ze ook nog dat je het over mensen hebt en niet mag oordelen over hen. Precies, het gaat over mensen en die noch onszelf mogen we niet (laten) doden ofwel niet (laten) vermoorden. Zelfs you tube filmpjes zijn er over te zien. Ik heb er verschillende reacties onder gezet. Mensen laten het om nu op mij te reageren op sommige filmpjes of ze moeten mij op de een of andere manier uitgeschakeld hebben.

   Ik weet het. De euthanasie-lobby is al tot in de Verzorgingshuizen doorgedrongen. Het is zelfs te zien aan hun folders. .Ze vinden het een goede instantie. Ik weet nog dat ik in een vergadering daar vragen over heb gesteld. Niemand stelde die vraag. Dat zorgde ook weer voor discussie aan tafel, let wel met een paar familieleden ook nog. Ze gingen tegen mij in. Er waren wel mensen die het wel goed vonden dat ik die vraag stelde. Maar of er echt wat mee gedaan wordt?

   Ook bij sommige ziekenhuizen vind je op hun website zelfs een link naar de NVVE. Of op bladen met verschillende instanties erop. Het is echt niet meer te geloven

   de NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. De NVVE betekende eerst: Nederlandse Vereniging voor Euthanasie. Dat andere klinkt heel aardig, maar is in wezen hetzelfde. Ze proberen het ook nog zo aannemelijk te laten klinken, alsof het dan minder erg is. ‘Sneaky’ toch?

   Nederland is ziek. België idem dito. Heel Europa? Welke landen nog niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s