Gebed gevraagd voor Aartsbisschop Viganò

Graag willen wij oproepen tot gebed voor Aartsbisschop Viganò.

Wij kennen Aartsbisschop Carlo Maria Viganò als de meest uitgesproken en meest vocale tegenstander van Bergoglio en zijn hofhouding. Viganò neemt geen blad voor de mond, en is de enige geestelijke uit de hogere kerkelijke hiërarchie die, zonder rond de pot te draaien, durft te zeggen waar het op aan komt. Wij hebben op Restkerk reeds heel wat artikelen geschreven rond Mgr. Viganò; waarvan een aantal brieven van hem, die wij hebben vertaald. Iedereen weet dat Aartsbisschop Viganò, sinds hij zijn boekje opendeed over de handel en wandel binnen het Vaticaan onder Bergoglio wat betreft de schandalen rond seksueel misbruik, hij in augustus 2018 is moeten onderduiken. Hij vreesde toen voor zijn leven.

Aldo Maria Vallli schreef toen:

Hij vertelt me dat hij reeds een vliegticket heeft gekocht. Hij zal het land verlaten. Hij kan mij niet vertellen waar hij heen gaat. Ik moet hem niet opzoeken. Zijn oud gsm-nummer zal niet langer werken. We zeggen voor de laatste keer vaarwel.

Een maand later beval Bergoglio het hoofd van de Vaticaanse politie om hem op te sporen.

Uit ons artikel van toen:

Indien Viganò vreest voor zijn leven tot op het punt dat hij zijn gsm moet vernietigen en zich overzee ergens moet verbergen, is dit niet enkel uit angst om gevonden te worden door een medewerker van de apostolische nuntiaturen en missies van de H. Stoel, die over heel de wereld verspreid is – de “lange arm” van het Staatssecretariaat die de zoektocht naar de verblijfplaats van Viganò heeft bevolen – maar wellicht meer nog uit vrees voor de inlichtingencapaciteiten van het paramilitaire Politiekorps van Vaticaanstad, die momenteel geleid wordt door Domenico Giani.

[…]

Het grootste gevaar voor het leven van Viganò komt van de Vrijmetselaarselementen in de Santa Alleanza – de “Heilige Alliantie”, de inlichtingendienst van het Vaticaan, die absoluut geen enkele morele terughoudendheid bezit, en alles zal doen wat in hun macht ligt om te voorkomen dat de Aartsbisschop nog meer onthullingen zal doen die niet enkel beschamend zijn voor de H. Stoel, maar ook in staat zijn om reputaties te schaden van kardinalen die een bepaald postje op het oog hebben.

De onthullingen van Viganò zijn een bedreiging voor de netwerken van individuen die voor niets terugdeinzen om de Katholieke Kerk van binnenuit te vernietigen. Viganò moet dan ook kost wat kost het zwijgen opgelegd worden.

Laten we bidden voor Mgr. Viganò!

Het bleef stil, en Mgr. Viganò werd niet gevonden en (voorlopig) met rust gelaten. Maar Viganò, die reeds heel wat vijanden heeft, was niet van plan om te zwijgen. In de maanden en jaren daarna bleef hij brieven de wereld in sturen met zijn commentaar en onthullingen omtrent de ontwikkelingen in het Vaticaan. Maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. Terwijl wij ons kunnen gesteund en gesterkt voelen door zijn moedige en rake woorden, blijft er voor hem gevaar dreigen.

De hoofdredacteur van Restkerk had afgelopen nacht een zeer onrustwekkende droom over Mgr. Viganò. De droom speelde zich af in de toekomst, namelijk 29 juni 2021 (dus over een dikke twee maand). Hij had in zijn droom een artikel geschreven, die er ongeveer zo uit zag – met onderaan een foto van een engel op de Ponte Sant’Angelo in Rome en een Latijnse spreuk, verwijzend naar de martelaarsdood van Mgr. Viganò:

Dan werd hij onmiddellijk wakker, zeer onder de indruk van deze droom. Hij voelde sterk dat deze droom naar buiten moest gebracht worden, en hij deze niet voor zichzelf mocht houden.

Het is beter dat de droom naar buiten wordt gebracht en niet uitkomt, dan dat hij verzwegen wordt en dan in vervulling gaat.

Daarom willen wij graag alle lezers, bij wie Mgr. Viganò nauw aan het hart ligt, oproepen om intens (de Rozenkrans) voor hem te bidden.