Kerk in Nederland

Mgr. De Korte verwijdert priester na anti-LHBT-homilie

Bisschop De Korte.

Vader Marc Massaer zal zijn St.-Christoffelparochie moeten verlaten in het bisdom van s’Hertogenbosch in Nederland. Dat heeft Mgr. De Korte beslist nadat hij in opspraak kwam door een strenge anti-LHBT-preek die hij gaf op 26 december vorig jaar. In die preek sprak hij zich uit tegen de genderideologie en het homohuwelijk. Pastoor Massaer publiceerde het bericht zelf op zijn parochiewebsite. 

Terwijl de priester in kwestie op zijn website niet de link legt tussen zijn preek die stof deed opwaaien en zijn verwijdering/overplaatsing, is het vrijwel zeker dat dit de oorzaak is. De confrontatie tussen hem en de parochiemedewerkers en bepaalde kerkgangers nam al een aanvang daags na zijn preek, waarna het bestuur van de parochie contact opnam met het bisdom.

In januari verscheen er in de krant ‘De Gelderlander’ volgend stuk:

‘Nashville-preek’ van pastoor valt verkeerd en zet kerk op scherp

Het bestuur van de Sint Christoffelparochie in West Maas en Waal heeft contact opgenomen met het bisdom Den Bosch na een homo-onvriendelijke kerstpreek van pastoor Marc Massaer. Wat de inzet van de gesprekken met het bisdom is, wil vice-voorzitter Jan de Leeuw van het parochiebestuur nog niet zeggen.

Wel dat het bestuur niet blij is met ‘de uitwerking’ van de preek.

Massaer deed in de preek in de kerk van Wamel uitspraken die doen denken aan de veelbesproken Nashville-verklaring, waarmee tal van protestantse predikanten en prominenten homoseksualiteit afwijzen.

Zo had de pastoor het  erover dat ,,de indoctrinatie van de genderideologie rechtstreeks ingaat tegen de scheppingsorde, en datgene promoot wat niet katholiek is.” Kerkbezoekster Ceciel Kalkers schrok zo van de uitlatingen dat ze een boze ingezonden brief naar de lokale krant de Maas en Waler stuurde.

Massaer zou in zijn kerstpreek ook gesteld hebben dat deze handelwijze ‘als een boemerang terug op de mens zal komen’ en dat alleen ‘heilige gezinnen’ van man, vrouw en kinderen vrede en harmonie kunnen brengen. Kalkers sprak Massaer aan op zijn woorden, maar die bleef bij zijn uitspraken, schrijft ze.

Kalkers woont in Breda maar komt voor de feestdagen graag terug naar haar familie en geboortedorp. ,,De ene pastoor is wat losser dan de andere. Ieder heeft z’n eigen manier, daar zal ik niet over oordelen. Ik had al gehoord dat Massaer ‘strak in de leer is’, maar het is jammer dat ie het zo aanpakt. Zo’n verhaal, zo kwetsend en dan ook nog tijdens kerst.”

[…]

In haar brief die ze naar de krant stuurde, sprak Kalkers ook over haar droefheid toen ze dacht aan twee goede homovrienden, een homokoppel met een kind.

Ik dacht aan die twee hele goede vrienden van mij, een homostel met een pasgeboren kindje. Lievere mensen ken ik haast niet. Waren deze mensen dus niet welkom? Met deze woorden sloot de pastoor hen buiten en veroordeelde hij hen. En dat was nou juist niet het thema van deze dienst. Ik voelde me boos.

Toen de brief tégen hem was gepubliceerd, schreef de priester op zijn facebookpagina:

‘Enige nuance is op zijn plaats naar aanleiding van dit artikel, ik veroordeel niemand maar roep op om zich af te keren van de zonde en christelijk te leven. Bekering tot God is nodig en een authentieke christelijke levensstijl nastreven is een voortdurende opdracht.’

Het bisdom heeft nu de beslissing genomen. Mgr. De Korte, ook wel bekend als de ‘roze bisschop’ sinds hij in 2017 zijn zegen gaf aan een ‘gay-pride’, heeft de priester uit zijn functie ontslaan. Waar hij heen moet na 1 juli is nog niet bekend.

Bron: Gelderlander, LifeSiteNews

Advertenties

Categorieën:Kerk in Nederland

14 antwoorden »

 1. Triest, ik ken deze pastoor. Dit heeft hij niet verdiend. Het is een Mariale priester en de Kerkelijke leer mag tegenwoordig niet meer verkondigd worden. En Mgr. de Korte moet zich diep schamen.

 2. |
  NB > zelf, vermoed ik nu met 200% zekerheid, dat mgr De Korte, deel neemt aan het eukomenische *wicca tempel project* — immers, aldaar verkondigt men idee’en welk nog veel harder indruisen tegen de goede scheppings leer …
  |
  zo leert men bvb bij deze wicca`tempeliers, dat de menselijke ziel : puur AFVAL is -(dus waardeloos)- daarentegen, blijft het hoog academisch intellect, juist behouden … ja mits het wordt *getransformeerd* naar de Troon van God …!?
  |
  PS : wie lust er nog “peultjes” …???

 3. “Mijn katholieke opvoeding heeft mij geleerd dat God eenieder altijd wil ontvangen. Zelfs de grootste crimineel kan worden vergeven en is welkom”, zo schreef Ceciel Kalkers in haar klaagschrift aan de krant. Welnu, dat is alleszins zéér katholiek, ware het niet dat Ceciel kennelijk één niet geheel onbeduidend detail in haar opvoeding heeft gemist: Waarom zou God vergeven als er eigenlijk niks te vergeven valt?

  Met andere woorden, God is geen suikeroom die net als nonkel Franciscus zegt: ‘It doesn’t matter how you live your life’.
  ‘Ga heen en zondig niet meer’, zei Jezus na liefdevol te hebben ontvangen en vergeven. En dát is toch echt andere koek dan de madame ons wil doen geloven.

 4. Vroeger werd je vervolgd door de buitenkerkelijken. Nu wordt je binnen de Kerk zelf vervolgd en nog wel door je eigen bisschop. Het is om te huilen.

  • Het schisma met dat soort binnenkerkelijken met hun bisschop op kop zou zich het best zo vlug mogelijk voltrekken. We zijn ze liever kwijt dan rijk.

 5. Eens zien wanneer deze priester ontboden wordt bij de groot-inquisiteur van de publieke omroep Jeroen Pauw of wanneer hij het journaille van Eenvandaag op z’n nek krijgt… Leve de geloofsvrijheid.

 6. Het probleem is dat de mensen al zo geïndoctrineerd zijn door de publieke opinie dat ze geloven wat verkeerd is en zich beledigd voelen als hen de waarheid verteld wordt.

 7. Ook bisschop De Korte behoort tot de bende van Sankt Gallen. De bisschop deelt de opvattingen van de mede door hem aangestelde nep paus. Hij is pro lhbt dus kon de pastoor opstappen. Pastoor Massaer kan beter overstappen naar de Petrus Broederschap of de Pius x Broederschap, daar kan hij ongestoord zijn universele katholieke geloof beleiden. Een andere mogelijkheid is dat pastoor Massaer gewoon voor zichzelf begint en een eigen parochie start zonder parochiebestuur en zonder bisschop De Korte. Pastoor Massaer zal de de bezoekers van zijn eigen universele katholieke kerk op handen worden gedragen. Laten wij voor pastoor Massaer bidden..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s