Gebeden

Oproep tot gebedswake

Er is veel nood aan gebed – om de komende rampen en oorlogen af te zwakken, zielen te redden en om onze missie te beschermen tegen de aanvallen van Satan. Vandaar deze oproep tot gebedswake.

Hier volgen de 6 instructies (zoals gegeven door een anonieme ziel aan het blog fatherofloveandmercy):

1. De Heer wil dat we een wereldwijde wake organiseren waarin we alle vier de mysteries van de heilige Rozenkrans de een na de ander, zonder onderbreking, zullen bidden. De wake zou om middernacht moeten beginnen ongeacht de tijdzone. Niemand hoeft zich verplicht te voelen eraan deel te nemen, maar als velen van ons erbij betrokken raken, zal de uitstorting van genade groter zijn. Diegenen die zich zwak of ziek voelen zouden ook moeten deelnemen om zoveel als zij kunnen te bidden, zelfs maar één tientje zal in ontvangst genomen worden. Allen zouden moeten deelnemen met liefde voor Jezus en Onze-Lieve-Vrouw en om geen enkele andere reden. Als iemand niet kan bidden of het gevoel heeft dat hij dat niet kan, of gewoon moe wordt tijdens het gebed, laat hem dan gewoon zitten en ook hij zal gesterkt worden.
  2. Iedereen die daartoe in staat is, zou vanaf middernacht de dag voor de wake moeten vasten op water en brood tot na de wake (24 uren).
  3. Het is sterk aanbevolen te biechten de dag ervoor of op elk gewenst moment voorafgaand aan het gebed.
  4. Allen, en dit is belangrijk, moeten iedereen eventuele zonden tegen hem, beledigingen, enz. … vergeven. Vergeven en vergeten, ongeacht wie ons beledigde en waarom, en vooral als we iets hebben met iemand die ook een restsoldaat is. Deze vergeving moet van beide kanten komen, onvoorwaardelijk zijn en als dat mogelijk is, moeten personen die om het even welk geschil of een vroeger conflict of zo hebben, persoonlijk contact opnemen. Dat zou via mail kunnen zijn, door een postkaartje, bloemen, een gebaar, groetjes door een andere persoon of nog iets anders, maar het moet uit het hart komen en voorkomend zijn.
  5. De keuze van de datum van de wake is aan ons, maar het zou zo snel mogelijk georganiseerd moeten worden en er zouden zoveel mogelijk mensen aan moeten deelnemen. Zelfs één persoon alleen is prima.
  6. Ook de keuze van de plaats is aan ons. We kunnen om het even waar bidden, maar kerken en andere gewijde plaatsen zijn wenselijk.

Wat zal tellen, zal het geloof zijn, de liefde voor Jezus en onze hemelse Moeder, Moeder van de Verlossing, en de zuiverheid van hart.

Glorie zij de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Laat de liefde en tederheid van de gezegende Maagd Maria, Koningin van de Rozenkrans, voor altijd met ons zijn.

Wij stellen voor om vrijdag 8 september te nemen – vrijdag is van oudsher een dag van vasten en soberheid. Ieder die wil en kan mag deelnemen in de mate van het mogelijke (door gebed en door vasten voor zover mogelijk). 8 september is ook de feestdag van de geboorte van de Moeder van God.

Dus aanvang: donderdagnacht om 23:59 u  – einde om vrijdagnacht 23:59 u

Hieronder kunt u aanstippen welk uur u zult nemen om te bidden. Het is de bedoeling dat alle uren van de dag ingevuld geraken zodat de hele dag wel ergens iemand aan het bidden is. Dus voor alle duidelijkheid: u hoeft niet de hele dag te bidden, één uur is voldoende – maar meer is uiteraard beter.

Dit is geheel vrijblijvend – niemand hoeft zich verplicht te voelen.

Categorieën:Gebeden

1. Laat ons bidden want de tijden zijn zeer slecht vandaag nog heeft een minister van defensie van de verklaard dat hij Noord-Korea wil vernietigen dus gebed in broodnodig ik doe mee !!

2. Dit is een zeer goed initiatief. Mag ik deze link doorgeven aan onze parochie alhier? Het lijkt me dat alle kerken moeten opengaan en een oproep ook van kardinalen en bisschoppen moeten uitgaan om te bidden. Dit had naar mijn mening ook al veel eerder moeten gebeuren, dus landelijke oproepen!

3. @redactie: Deze heb ik gekopieerd met link en al. Ik zal het naar twee parochies sturen. De parochie waar ik in ben gedoopt en een naburige parochie waarvan ik weet dat daar een goed katholieke priester is. Bij ons is er nu een diaken. Omdat sommige van onze regioparochies nogal progressief zijn, laat ik het verdere initiatief aan deze twee over. De Rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid zie ik hier niet staan, maar dat kan altijd gebeden worden om 15:00 uur` ‘s-middags of op een ander tijdstip als dat niet anders kan.
    Dat het toch mag doordringen in de parochies dat nood (in feite al heel lang) nu zo hoog is dat het (rozenkrans)gebed nu zeer gewenst is. Dat we niet moeten wachten totdat er een ramp gebeurd. Feitelijk gebeuren al jaren rampen en ook in toenemende mate.

Wat het gebed betreft, ik ben er niet zeker van dat ik het kan volbrengen. Want ik ben (bijna) in behandeling van de Geestelijke Gezondheidszorg. Het kan zijn dat ik van een psychiater medicatie krijg voorgeschreven, maar ik weet niet wat dat met mij gaat doen. Ik vul dus even niets in. Aanstaande vrijdag, juist op 8 september 2017 heb ik een gesprek met een psychiater, dus op de geboortedag van de H. Maagd Maria. Daarna volgen er nog gesprekken met psychologen.

4. Zelfs Merkel stelt hij gemakkelijk in de schaduw: paus Franciscus eist grenzeloze massa-immigratie naar Europa – inclusief complete familieclans. “Voor grenzeloze massa-immigratie”.
    hier is geen gebed voor nodig maar gif in ze vreten
    is er geen heilige

5. Ik zit voor m’n werk een paar uur per dag in de wagen, ik kan overdag, zij het met tussenpozen, gerust de rozenkrans bidden. Doe ik trouwens sowieso al de meeste dagen.