Zonder categorie

Boek: Memoires van een anti-apostel

memoires

Marie Carré (gestorven in 1984) is van oorsprong een protestantse verpleegster die later non werd. Ze is bekend geworden door de memoires die zij heeft gepubliceerd, gekend als: E.S. 1025 – De Memoires van een Anti-Apostel (104 blz.)

In een ziekenhuis te Parijs in de jaren 60 werd na een auto-ongeluk een ernstig gewonde man met een Slavisch uiterlijk binnengebracht. Marie probeerde met hem te praten en vragen te stellen, maar hij kon niet meer reageren. Ze probeerde zelfs om hem op haar vragen te laten antwoorden door hem met zijn ogen te laten knipperen. De man leefde nog enkele uren voordat hij aan zijn verwondingen bezweek. Er werd niets gevonden dat tot mogelijke identificatie kon leiden, maar ze ontdekte wel een pak getypte vellen in zijn aktetas. Uit nieuwsgierigheid is ze die gaan lezen, en wat daarin stond heeft dit boek gemaakt. Het zijn de memoires van die gewonde man, een soort korte terugblik op zijn leven. Niemand eiste zijn bezittingen op en tenslotte besloot Marie Carré deze memoires te publiceren. Ze zijn voor het eerst in mei 1972 uitgegeven, in het Frans. In deze terugblik legt de man uit dat hij een spion was voor de Sovjet-Unie. Het was hem gelukt in de katholieke Kerk te infiltreren door zich priester te laten wijden. In die hoedanigheid wilde hij modernistische ideeën in de Kerk binnenbrengen die tot een afbreuk zouden leiden van de belangrijke kerkelijke leerstellingen. Het document toont veel details van het grote plan. Er is ook sprake van een moord op een priester, die de plannen van deze sovjetspion dreigde te dwarsbomen. Opmerkelijk is dat dit boek in 1972 is gepubliceerd toen men in het algemeen nog heel optimistisch was over de vruchten van het Tweede Vaticaans Concilie. De conclusie dringt zich op dat indien deze memoires verzonnen zijn, dat dit uitsluitend door iemand kan zijn gebeurd die precies op de hoogte was van wat zich achter de schermen afspeelde en deze vorm koos om zijn ongerustheid over wat in de Kerk gaande was naar buiten te brengen. Anderzijds: Is het wel zo onwaarschijnlijk dat dit boekje op waarheid berust en onverzonnen is? Neen, het is heel waarschijnlijk! Nu, bij de heruitgave in 2015, kan op zijn minst worden gezegd dat het een profetisch karakter droeg.

Klik op de afbeelding om uw exemplaar te downloaden.

Categorieën:Zonder categorie

1. Dat is de reden waarom sommige priester die het eigenlijk geen priester is schade willen toebrengen aan de kerk het zijn valse herders !

• Beste,
      dit is helaas (nog) niet in drukvorm verkrijgbaar. We laten het weten zodra we weten waar of hoe het verkrijgbaar zou zijn.
      Mvg

• Dank voor de links! Men kan uiteraard ook met de Nederlandse pdf naar een drukkerij of kopiecenter stappen en daar laten afdrukken. Moet wel te doen zijn. Geldt trouwens ook voor alle andere pdf’s die hier op de site te vinden zijn.

2. Het verhaal wordt extra interessant (lees “huiveringwekkend”) met de boodschappen van Fatima in het achterhoofd. Zowel de boodschappen over het verval van het geloof, zowel bij de “kleinen” als aan de top van de Kerk, (zeker In het licht van VAT II) als de boodschappen over Rusland. Meer bepaald over de “gesel van Rusland en het communisme”. Het maakt NOG meer duidelijk waarom Maria in Fatima sprak over het gevaar van het communisme…

• Het verhaal wordt tevens extra interessant (lees “huiveringwekkend”) met Matteus 16,18 in het achterhoofd.

3. I k heb het hele boek hier zojuist uitgelezen.Het is ongelooflijk profetisch!!!!!!

4. Ik heb het ook helemaal gelezen. Ik kijk er niet van op. De kerk is vergeven van satanische invloeden en vrijmetselaars. Gelukkig zijn er altijd ook nog goede kardinalen, bisschoppen en priesters. Maar ik hou mijn hart vast.

5. Inderdaad,zoals Rozenkrans zegt :” het wordt nu duidelijk wat Maria van Fatima bedoelde met het gevaar van het communisme.” Wat een onthulling !

6. Sorry maar ik geloof dit verhaal niet. Er staan teveel tegenstellingen in.