Kerk in België

‘Mars voor Katholiek onderwijs’ was volgens de organisatoren ‘een succes’

marsond4

Zo goed als alle Nederlandstalige kranten berichtten er afgelopen week over: “Kinderen krijgen geen katholiek onderwijs meer”, zo schreef De Morgen, de Standaard en het Laatste Nieuws; “Mars voor katholiek onderwijs. Stop de koranisatie,” was dan weer de kop bij het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. Pro Familia kreeg met hun meest recente manifestatie heel wat media-aandacht. Hierdoor werd er, misschien onbedoeld, ‘reclame’ gemaakt voor Pro Familia, en kreeg heel krant-lezend Vlaanderen eens te zien dat er nog echte verzetsstrijders zijn, die zich niet zomaar gewillig neerleggen bij de besluiten van de besturende ‘elite’, zowel in de Kerk, in het Onderwijs, en in de Staat.

Met een kleine 100 man waren ze zaterdag present in Brussel, op het Frère-Orban plein. Daar werden enkele toespraken gehouden, van leden van diverse organisaties. Vervolgens werd er een optocht gehouden doorheen de straten in de buurt, waaronder ook de Guimardstraat, waar de hoofdzetel van het Katholiek Onderwijs gevestigd is. Daar werd in de brievenbus een Mechelse Catechismus gedeponeerd, samen met een brief die voorzitter Dries Goethals op voorhand had voorgelezen voor het publiek. Hiermee wilden ze duidelijk maken dat Lieven Boeve, hoofd van het Katholiek onderwijs, moet terugkeren naar de wortels van het Katholiek geloof, en niet een gemixte ‘religie-soep’ moet voorschotelen aan de studenten, een allegaartje waar men wat neemt van het ene en dat samen gooit met het andere. Uiteindelijk schiet er dan van dat ene, het Katholieke, niets meer over.

marsond2

Het Katholiek onderwijs moet terug haar naam de eer aan doen. De afgelopen 50 jaar werd het alsmaar verwaterd en verslapt, tot het punt waarop het nu volledig dreigt te worden overboord gegooid. Aan dit zeggen wij allen samen: Neen! Voorzitter Goethals noemde de actie “een voltreffer.”

We besluiten met een woord uit de Schrift:

Als iemand partij kiest voor Mij bij de mensen, zal ook Ik partij kiezen voor hem bij mijn Vader in de hemel. Wie Mij verloochent tegenover de mensen, die zal Ik ook verloochenen tegenover mijn Vader in de hemel. (Matt. 10, 32-33)

marsond

www.katholiekonderwijs.net